KRETINGOS LIGONINĖJE ATNAUJINAMA FIZINĖS MEDICINOS IR REABILITACIJOS ĮRANGA!

KRETINGOS LIGONINĖJE ATNAUJINAMA FIZINĖS MEDICINOS IR REABILITACIJOS ĮRANGA!

Medicininė reabilitacija – tai kompleksinis medicininių reabilitacijos priemonių
(kineziterapijos, ergoterapijos, ortopedinių ir techninės pagalbos priemonių, fizioterapijos ir kitų veiksmų) taikymas, siekiant atkurti sutrikusias paciento biopsichosocialines funkcijas.
Profesionali reabilitacija malšina skausmą, pagreitina sveikimo procesą, atpalaiduoja arba stimuliuoja įtemtus raumenis, esant jų silpnumui, gerina kraujo pritekėjimą odoje ir greitina žaizdų, opų gijimą, gerina širdies kraujagyslių, virškinamojo trakto, kvėpavimo sistemos, sąnarių veiklą, sugrąžina judėjimo lengvumą vaikams ir suaugusiems. Dėl reabilitacijos paslaugų poreikio pacientai turi kreiptis į savo šeimos gydytoją arba į gydytoją specialistą ir gauti siuntimą pas
gydytoją reabilitologą.
Įsigyti nauji šiuolaikiški prietaisai.
Poliarizuotas šviesos terapijos prietaisas. Šviesos terapija – tai gydomoji procedūra, kurios metu stimuliuojamas kūno gijimas, audinių regeneracija, gerinama kraujo mikrocirkuliacija. Tai nemedikamentinis ir visiškai saugus gydymo būdas, leidžiantis visam laikui atsisveikinti su negalavimais.  Poliarizuota šviesa įsiskverbia giliai į audinius slopindama uždegimą, skatindama kraujo apytaką, spartindama gijimą ir malšindama skausmą. Blokuodama skausmo signalus siunčiančias chemines medžiagas, ji veiksmingai ir saugiai sumažina artrito skausmus, strėnų, pečių, kaklo ir nugaros skausmą, gydo sportuojant patirtas traumas ir kitus sužeidimus ir negalavimus.
Limfodrenažo masažo įranga. Tai labai specifinė masažo rūšis. Šios procedūros metu pirmiausia išjudinama ne kraujotakos sistema, o limfotaka, kuria teka limfos skysčiai. Limfotaka yra atsakinga už kūno apsaugą nuo daugelio ligų ir skysčių pusiausvyros palaikymą. Dažnai jos darbas sutrinka dėl netaisyklingos mitybos, nejudraus gyvenimo būdo, per mažo fizinio aktyvumo ir patiriamo streso. Dėl besikaupiančių skysčių ir toksinų pradeda formuotis celiulitas, tinsta kojos,  atsiranda kojų nuovargis, o negydomi šie simptomai gali peraugti į stiprius skausmus ir tapti sunkių ligų priežastimi. Tarsi užstringame rate, iš kurio nebėra kaip ištrūkti, bet išeitis yra – ir labai veiksminga! 
Magnetoterapijos įranga. Magnetoterapija – tai gydymo metodas, kuomet žmogaus organizmas veikiamas pastoviais arba kintamais žemo dažnio magnetiniais  laukais.  Šie laukai veikia priešuždegimiškai, mažina tinimus bei skatina audinių gijimą ir atsistatymą. Magnetorerapija gali būti skiriama raumenų patempimų, plyšimų bei tinimų, reumato, opų ir pragulų, dermatito, artrozės, osteoporozės ir dar daugelio kitų ligų ar traumų gydymui.
Tarnybą papildė du nauji darbuotojai: kineziterapeutas Viktoras ir masažuotojas Aurimas. Masažuotojams netrukus bus pagaminti modernūs elektriniai masažo stalai.
Laukiame pacientų su didele viltimi jiems padėti.